Bijenzalf header


Bij


Bijenzalf
Marije Samuels
info@bijenzalf.nl
De Olie
Alle zalven bevatten Calendulaolie en Olijfolie. De goudsbloemolie (calendula maceraat) in de zalf werkt verzachtend en beschermend bij een schrale en droge huid, kloven en jeuk, is ontsmettend, schimmeldodend, en helend.  Olijfolie maakt de huid zacht en  soepel, zorgt voor een goede vochtbalans, is voedend en reinigend. 
 
 
Bijenzalf bevat naast deze oliën Zoete Amandelolie en etherischeolie. Zoete Amandelolie voedt, kalmeert en verzorgt de huid, vooral de droge huid. Essentiële Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en ontsmettend. Lavendel stimuleert de celopbouw (genezing) van weefsels en vermindert de vorming van littekens en couperose.
Essentiële Rozehout werkt als algehele huidverzorger. Vooral bij huidirritaties, littekens, rimpels, droge en ruwe huid.
 
De concentraties zijn laag, hierdoor is de zalf goed te verdragen voor de gevoelige huid en is de zalf geschikt voor dagelijks gebruik voor alle huidtypen.
 
Bijenzalf Neutraal en Propoliszalf bevatten naast Calendula- en Olijfolie Jojobaolie. Jojobaolie brengt de zuurhuishouding van de huid in evenwicht, dringt snel in de huid. Jojobaolie voedt en verzorgtde huid en voorkomt dat de huid uitdroogt. Het bevat veel onverzadigde vetzuren, mineralen en vitamine E en heeft een zonbeschermingsfactor 4.